וולבק כסופר עברי – הרביעית במסות הוולבקיאניות

בשנים האחרונות כתבתי ספר עיוני על מישל וולבק. לספר צירפתי כמה מסות שאינן עוסקות ישירות בניתוח יצירותיו. המסות בחלקן אישיות והן עוסקות בנושאים שבהם אמנם עוסק וולבק אבל לא, בעיקרו של דבר, באופן עיסוקו של וולבק עצמו בנושאיו.

את ספר העיון על וולבק איני יודע מתי והיכן ואף אם אוציא. מצב המו"לות הישראלית היום אינו מסביר פנים למיזמים כאלה. בכל מקרה הבנתי שמקומן של המסות הלוויָניוֹת הוא מחוץ לספר העתידי, שיתמקד בוולבק עצמו. החלטתי, לפיכך, לפרסמן באופן נפרד. אני מכנה את המסות הללו "מסות וולבקיאניות".  

המסה שאני מפרסם כאן היא הרביעית מאותן "מסות וולבקיאניות". זו מסה עיונית לא קצרה העוסקת בקירבה בין וולבק למסורת בתוך הספרות העברית. המסה מפורסמת במסגרת כתב העת "השילוח".

לקריאתה לחצו על הלינק הבא:

וולבק כסופר עברי

לקריאת המסה הראשונה

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • מרית בן ישראל  ביום נובמבר 27, 2020 בשעה 12:38 PM

    מאד נהניתי מהקריאה. המתח בין המוסריות למיזנטרופיה ולפטליזם (האדישות והפטליזם כאילו משחררים את הכתיבה שלו ממאמץ) מרתק. נזכרתי שלפני שנים, כשראיתי את "סקס שקרים ווידיאוטייפ" הייתי משוכנעת שהסרט הוא על זה שכדי להיות קדוש בימינו אתה חייב להיות סוטה. מאד התרשמתי, ואז קראתי את התסריט והבנתי שוב שספרות זה ראי, כי שום דבר ממה שראיתי בסרט לא נטמן בו בכוונה.
    וולבק הוא אחד הסופרים שהכי הרשימו אותי בשנים האחרונות (בצד פאמוק, ובמידה פחותה מעט – קנאוסגרד) אבל מטעמים שונים משלך, וגם זה לזכותו, שיש בו הרבה מקום.

    • אריק גלסנר  ביום נובמבר 27, 2020 בשעה 1:36 PM

      תודה רבה על דברייך, מרית!

      על איזה מספרי פאמוק את ממליצה? את "שמי הוא אדום" (זה השם?) קראתי והתרשמתי מאד. מ"מוזיאון התמימות" פחות. והיה אחד נוסף שקראתי, כמדומני.

  • אריק גלסנר  ביום נובמבר 27, 2020 בשעה 4:59 PM

    תודה מרית.

  • drorzandman  ביום יולי 2, 2021 בשעה 2:15 AM

    4 המסות על וולבק (ובתוכן על כל כך הרבה בנוסף) מרתקות, וראויות מאד לצאת בספר. רציתי להעיר שוולבק הוא סופר עברי, כמו לוין – גם כי שניהם עסקו בביטויה בקול של אמת כואבת, אותה אנשים בקושי מעזים לחשוב. לדעתי וולבק נמצא ברמתו של קפקא – מעין נביא של המאה שלפניו (להרגשתי, אילו היינו קוראים את קפקא היטב, יתכן שהיינו יודעים מראש את עליית הנאציזם והקומוניזם). בעוד קפקא עסק רבות בניכור של האדם מהאל, וולבק עוסק בנרקיסיזם הממאיר של זמננו. תודה רבה לך המאמרים!

טרקבאקים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: