קצר על שופנהאואר ומלחמתו בעמימות

שופנהאואר רותח תדיר בכתביו על כתיבה מעורפלת. הכתיבה המעורפלת של הגרמנים הפכה אותם ללעג ולקלס בעולם, טוען שופנהאואר, כך שכאשר באנגליה רוצים להגיד שדבר מה אינו מובן, אומרים "זה כמו מטפיסיקה גרמנית בשבילי". סופר והוגה טוב צריך לבטא את הרעיונות החשובים ביותר בלשון שווה לכל נפש – בעוד ההוגים הגרמניים מבטאים את הגותם הבנלית או השגויה בלשון פומפוזית.

והוא מדגים כתיבה פומפוזית כזו:
"בקרוב נפרסם פיזיולוגיה, פתולוגיה ותרפיה, פרקטית תאורטית, של תופעות פנאומטיות הידועות בשם רוחניות או נפיחות, ובפרסום זה תופעות אלו תתוארנה בשיטתיות ותבוארנה מתוך ההקשר האורגני והסיבתי שלהן, לפי מהותן וישותן, בלוויית כל הסיבות הגנטיות, חיצוניות ופנימיות, המַתנות אותן, במלוא הופעתן ופעילותן, למען הרחבת הידע המדעי והתבונה האנושית בכללותה. תרגום חופשי עם הערות, תיקונים, ופרשנויות מבארות מהמקור הצרפתי L'Art de peter (אמנות ההפלצה)".

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • יוני  ביום יולי 28, 2013 בשעה 9:16 AM

    וואי וואי וואי.
    אני בדיוק כותב את התזה שלי וככה זה נראה!

  • נירגל  ביום יולי 29, 2013 בשעה 12:25 PM

    מזכיר קטע ב'רוקמת התחרה' נדמה לי זה שמו, סרט צרפתי. הבחורה האינטליגנטית שהבחור עוזב את גיבורת הסרט הפשוטה 'בגללה', מקריאה בצרפתית קטע שהיא לומדת באוניברסיטה, ממש דומה לציטוט של שופנהאואר (הבמאי צוחק מהאופי הצרפתי הלא אומר כלום של 'ההגות') אבל… הטכסט שהיא מקריאה מלא חן מטורלל, לא כמו החיקוי הגרמני הבוקי- נדמה לי שהגרמנים ניסו לחקות את הצרפתים ויצא להם כמו שניטשה כתב, דוב גרמני מסכן. אבל כול הערה על הגרמנים ובכלל על האירופים מבחינתי אף פעם לא יכולה להתנתק ממחשבה על השואה, אלה אנשים שפגיעתם רעה, מאוד רעה, ולא מועיל הכיסוי התרבותי המעורפל או הממוקד. כמובן אין לי זכות דיבור כי אני כידוע הרוצחת האמיתית (רוצחת ערבים ולמען האמת רוצחת ישו).

  • אריק גלסנר  ביום יולי 29, 2013 בשעה 1:26 PM

    תודה על הערותיכם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: